Τετάρτη 13 Αυγούστου 2008

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΞΙΝΟΜΥΖΗΘΡΑ


Τώρα να το πω ορεκτικό...επιδόρπιο,..γλυκάκι βραδυνό,...λιχουδιά πρωινή...όλα του πάνε,διαλέξτε την ώρα της μέρας που σας βολεύει να το κάνετε και αναλόγως σερβίρετε :)
ΥΛΙΚΑ
500 γρ.ξινομυζήθρα(ή ανθότυρο αν δεν αγαπάτε τις αντίθετες γεύεις,γλυκό-αλμυρό)
1 αυγό
3/4 κούπας γάλα ή κρ.γάλακτος με 3% λιπαρά
αλεύρι φαριναπ τόσο όσο να εχετε ενα πηχτο χυλό
ξύσμα ενος πορτοκαλιού
σουσάμι,κανέλα,μελι για το σερβίρισμα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Πλαθουμε με το τυρί μπαλακια μικρά.
Χτυπάμε το αυγό με το γαλα και το ξύσμα πορτοκαλιού και προσθετουμε το αλεύρι ώστε να έχουμε έναν χυλό που να στέκεται καλά πάνω στα μπαλακια του τυριού.
Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει...
Με μια λαβίδα βουτάμε τα μπαλακια στο χυλό και τα τηγανίζουμε.
Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι,κανέλα και μελι και σερβίρουμε ζεστά.
(η ιδέα απο το περιοδικό ΟLIVE)


....αν δεν τα θέλουμε γλυκά τ'αφήνουμε σκετα με το σουσαμι και την κανελα...
.....γιαμ...δαγκώνουμε....

Δεν υπάρχουν σχόλια: