- 500γρ. μπάμιες
- 1 κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους
- 1 ματσάκι μαιντανο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 4-6 κ.σ λάδι
- 1/2 ποτήρι ντοματοπολτός
- 2/3 ποτηριού ή περισσότερο νερό
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμύδι και τη μια σκελίδα σκόρδο. Βάζουμε το λάδι στη κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το ψιλοκομμενο κρεμύδι και το σκόρδο. Ριχνουμε και το ψιλοκομμενο μαιντανό. Ανακτεύουμε για να μη κολλήσει μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα και να μαλακώσει το κρεμμύδι. έχουμε πλύνει τις μπάμιες και τις ρίχνουμε στη κατσαρόλα για να τσιγαριστουν και αυτές λίγο. πολτοποιηούμε τη δευτερη σκελίδα σκόρδο και τη ρίχνουμε στη κατσαρόλα. ανακατεύουμε και ρίχνουμε το ντοματοχυμό και το νερό. Βάζουμε τόσο νερό ώστε να μη τις σκεπάζει τελείως γιατί βγάζουν και δικά τους νερά οι μπάμιες. Ρίχνουμε το πιπέρι και το αλάτι και ανακατεύουμε. Όταν πάρει βράσει το χαμηλώνουμε ίσα ίσα να κοχλάζει και το αφήνουμε για 45' ή μέχρι να γίνουν. Το ανακτεύουμε μαλακά γιατι θα λιώσουν οι μπάμιες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου