- 3/4 κιλού αλεύρι
- 1 κ' 1/2 κ.γ μπεικεν παουντερ
- 1 κ' 1/2 κ.γ κανέλα
- 1/4 κ.γ γαρίφαλο τριμμένο
- 1/4 κ.γ μοσχοκάρυδο
- 3/4 ποτηριού ζάχαρη
- 1 ποτήρι λάδι (1/2 αραβοσιτέλαιο κ΄ 1/2 ελαιόλαδο)
- 1 κ.σ κονιάκ
- 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
- ξύσμα απο δυο/τρια πορτοκάλια
Ανακατευέτε το αλέυρι, κανέλα, μπεικεν παντουερ, γαριφαλο, μοσχοκαρυδο μαζί. Χτυπάμε τη ζάχαρη, το λάδι, το κονιάκ, το χυμό κα το ξύσμα σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη, ύστερα ρίχνουμε τμηματικά το αλέυρι με τα μυρωδικά. Ζυμώνουμε με τα χέρια πολύ καλά, μέχρις ότου η ζύμη να ξεκολάει απο τα χέρια και να πλάθετε εύκολα. Αν είναι πολυ σφιχτή αραιώστε την με λιγο χυμό ή γάλα. Αν είναι αραιή ριξτε λίγο ακόμα αλεύρι. Πλάστε τα κουλουράκια σας σε οποιο σχήμα θέλετε εσείς, γίνονται γύρω στα 40.
Ψήστε στους 180 βαθμούς Κελισίου για 20' -25', ανάλογα τα σχέδια που έχετε κάνει μπορεί να θέλει λίγο παραπάνω.
2 σχόλια:
Δεν έχει videaki με την εκτέλεση???
Αν δε φτιάξεις τη συνταγή να δοκιμάσουμε δε σου λέω αν είναι καλά ή όχι! :D
Πολλή καλή η συνταγή σου συγχαρητήρια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Δημοσίευση σχολίου